Danmarks Naturfredningsforening

Den 22. december 2011 sagde Danmarks Naturfredningsforenings præsident Ella Maria Bisschop-Larsen til DR P1 Morgen som en opfordring til danske kommuner: ”Sørg for, at man bliver ved med at have de emner og elementer med, der hedder uforstyrrede landskabelige værdier – stilhed og nattemørke”.

Det skal hun have tak for! Vores forening arbejder for den lydlige stilhed – mørket er synets stilhed. Men ingen af disse stilheder drejer sig om intet at kunne høre og se. Tværtimod! De drejer sig om at kunne høre de smukkeste lyde – i landskabet, ved havet og i byen, og se de smukkeste syner – på den mørke nattehimmel.

Michael Møllgaard, Skanderborg

 

Fra DNs Lys- og lydnetværk skrev Sybille Diena i en nytårshilsen: “Naturens” stilhed – det kunne da være noget at ønske sig engang imellem. For en lille stund at høre andet og mere end menneskenes travlhed og vigtige gøremål. En oase for ørerne, en tekno-akustisk ødemark med naturens lyde – eller stilhed. Og ja, jeg VED godt, hvor meget frøer eller fugle kan “fylde” ørerne. Hvordan står det til med “stilleområderne” i din kommune? Er de udpeget? Hvor ligger de, og hvor stille er der rent faktisk?