Hvad er Stilhedsprisen?

Stilhedsprisen 2012 er et initiativ fra foreningen Vi Elsker Stilhed. Du kan læse mere om os på foreningens hjemmeside.

Foreningen har som mål at støtte og fremelske omgivelser, der byder på stilhed. Den har over 500 medlemmer fordelt over hele landet.

Vi tror på, at alle kan have glæde af et hvil fra de mange lyde i omgivelserne, både lige midt i det daglige liv, men også som særlig retrætemulighed til afkobling og opladning.

Vi arbejder på at udbrede kendskabet til steder, hvor stilheden kan opleves. Vi vil gerne vise hen til personer, der tænker lydbevidst, og til produkter med et lydvenligt design. Stilhedsprisen er indstiftet til opmuntring og anerkendelse af sådanne steder, personer og produkter.

De nominerede kandidater udgør tilsammen et bredt og varieret katalog over steder og sammenhænge, hvor lydbevidsthed gør sig gældende. Foreningens medlemmer har i perioden 2. til 14. april stemt om den endelige vinder af prisen, som vi har overrakt DSB ved en begivenhed på Aarhus Hovedbanegård den 9. maj.

Vi ønsker med forløbet og prisoverrækkelsen at skabe opmærksomhed i medier og offentlighed om tilstedeværelsen af lydbevidste holdninger og understrege deres værdi.

Som pris har vi valgt et stort akustikbillede, med et motiv efter vinderens eget valg. Billedet har den egenskab, at det virker akustisk dæmpende i det rum, hvor det hænges op. Vi synes, det er et godt udtryk for vores formål, og vi håber selvfølgelig, at det vil glæde modtageren. Da vi har et begrænset budget, er vi rigtigt glade for, at støjdæmpningsvirksomheden Alpha Akustik har tilbudt at donere billedet.