Sanger, forfatter mm. Majbritte Ulrikkeholm

Jeg vil gerne indstille Majbritte Ulrikkeholm. Jeg så for nogle år siden en fjernsynsudsendelse, hvor hun i den grad slog et slag for stilheden (hvis man kan sige det).

Hun talte både om moderne menneskers angst for at være med sig selv og være stille, men også om, hvordan hun kunne finde på at slukke for nogle strandgæsters musik, hvis hun syntes, de bevidstløst forurenede med deres støj. Hun gav så fin en beskrivelse af stilhedens betydning for at kunne finde og høre sin sjæl, at hun fortjener en pris.

Annemarie Karajaal Kofoed, Brædstrup

 

Majbritte Ulrikkeholm er sanger, komponist, forfatter og underviser (f. 1964).

UNDERVISER: Majbritte Ulrikkeholm har en stor passion for at forløse menneskers stemme og kreativitet, og hun har mange års erfaring i at undervise såvel professionelle som amatører. Hun har fundet sin helt egen vej til at forbinde stemmearbejde med personlig udvikling, og hun driver til daglig kursusvirksomheden Ulrikkeholm Seminar, hvor hun tilbyder stemmekurser og skrivekurser, der har sjælen som sit udgangspunkt.

Desuden har hun de seneste år haft særlig fokus på at støtte kvinder i at finde deres kraft gennem arbejdet med urstemmen.

Hendes arbejde er beskrevet i bøgerne Det magiske rum og Gudindens genkomst (kvindelighed, kraft & kreativitet)

KUNSTNER: Majbritte Ulrikkeholm har i mere end tyve år været professionel sanger, komponist og forfatter. Hun har udgivet 14 CDer med egen musik og har fået udgivet 9 bøger senest Rom, min elskede, en magisk, spirituel kærlighedsroman med det tilhørende soundtrack Rome, my Love. Majbritte Ulrikkeholm har desuden udgivet albummet Menneske med sange om livet, venskabet og døden, og Songs of the Earth med åndelige sange fra verden.

Majbritte Ulrikkeholm begyndte allerede som barn at optræde og skrive sange. Siden gik hendes vej over gospel i Etta Camerons gospelkor, og i 1991 pladedebuterede hun med sin egen gruppe Ladies First. Siden gik hun solo.

I 1997 debuterede hun som forfatter med erindringsromanen Ind i min himmel. Romanen var tæt forbundet med hendes sange, og i 1998 modtog hun Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat som komponist og tekstforfatter: “for hendes evne til at få det enkle danske sprog til at blomstre og skabe billeder “.

“Har man sans for mirakler, er der meget at hente hos denne kunstneriske kvinde, der ikke vil nøjes med noget, der bare fungerer, men stædigt insisterer på, at livet skal leves som et højt hurra. Også selv om det gør fandens ondt indimellem.” Susanne Bjertrup, Politiken