Uddeling af stilhedsprisen 2021

Fredag d. 18.6. fik journalist og forfatter Peter Olesen overrakt stilhedsprisen 2021. Det foregik i højt solskin på vores forenings 10 års fødselsdag i Peter Olesens have ved Vejby Strand ved en festlig sammenkomst.
Det var en både beæret og glad modtager, der kunne fortælle, at han arbejder videre for at sætte fokus på væsentligheden af stilhed i et samfund, som i mange henseender er meget larmende. Peter Olesen er en flittig samfundsdebattør og foredragsholder, hvor stilheden eller mangel på samme ofte italesættes, og også en ny bog, hvor 10 skribenter vil skrive om deres eget personlige forhold til stilhed vil se dagens lys indenfor overskuelig fremtid.
To bestyrelsesmedlemmer, næstformand Dorthe La Cour og Birgit Madsen forestod overrækkelsen.

På en flot 2. plads kom Birgit Rasmussen, Seniorforsker på Aalborg Universitet. Hun står blandt andet bag en helt ny publikation:”Lydisolering mod nabostøj i etageboligbyggeri – GOD PRAKSIS”.

Den kan downloades fra https://www.nabostoej.aau.dk/.

4 Comments

 1. Lilli Bodilsen

  Vi har en børnehave lige ud for vores have. Den har selvfølgelig altid været der. Desværre er der så meget skrig og skrål fra børnene at vi ikke kan være i vores have, for vi kan ikke tale sammen uden vi bliver nødt til at råbe højere end børnene. En gang imellem bliver der også spillet høj musik. Ikke altid børnesange. Desværre også rockmusik på fuld drøn.
  Har kontaktet kommunen. Men uden resultat. Lederen af institutionen siger at der ikke er støj fra dem. Og det der er er en del af børnenes udvikling. Jeg kan ikke forstå at børn ikke bliver opdraget til at tage hensyn til at der er andre mennesker end lige netop dem.
  Jeg kunne så godt tænke mig at der blev etableret et hegn eller vold så støjen blev dæmpet.

 2. Annette

  Vi bor i et villa kvarter i nordsjælland jeg har aldrig i mit liv været så flot over at have netop lige de naboer
  jeg har tit tænk at de tydligt meget lav selvværd vi gider dem ikke problemet er at vi har dem en på hver side af huset og de spiller 24-7 jeg ved at det siger man at det er der ikke nogle der gør de findes desværre
  har forsøgt at have en dialog det ene par er voksen mennesker hvor børne er flyttet hjemme fra for længst de andre har stadig sine boende som er teenager deres mor og far er lige så slemme som dem
  der aldrig et rolig øjeblik heller ikke om natten har prøvet politiet men når der ikke bliver spillet for åben vinduer så gør de intet har vitterlig rigtig meget brug for hjælp da det er utroligt stressende har fået ødelagt hørelsen på grund af dem min mand siger han ikke kan høre noget ? vi er blevet så uvenner over det 😥 han er konflikt sky det er svært at kæmpe alene hvad gør man

 3. Susanne Nygaard

  Jeg er meget plaget af støj i det offentlige rum. Dog er jeg også plaget af støj/lyde i mit eget private hjem. Min vaskemaskine hyler når den er færdig med at vaske, mit køleskab hyler når døren har været åbnet for længe, min glaskeramiske kogeplade bipper når jeg trykker på tasterne, baggrundsmusik til alt i tv- selv når folk taler, IPad og mobiltelefon bipper. Jeg er ved at gå amok, da kun IPad og mobil kan sættes på lydløs.
  HVORFOR skal der være lyd på alt ?????????
  Venlig hilsen
  Susanne

 4. Ove Steen Smidt

  I den senere tid har Berlingske Tidende i mange artikler sat fokus på aktuelle støjproblemer, og flere debattører har beskæftiget sig med problemerne ud fra en principiel synsvinkel. Det burde efter min mening være en god anledning for nærværende forening til at melde sig på banen som samlingssted og talerør for de mange borgere, der føler sig plaget af støj i det offentlige rum.
  Som almindelig borger kan det svært at få et læserindlæg optaget, og ens meninger tæller så lidt, hvis man ikke har et navn og en position, der lyttes til. Det burde være denne forenings opgave at repræsentere alle os “der elsker stilhed”. Det burde være foreningens opgave at medvirke til at skabe en mere udbredt konsensus om dette ønske. Og de af foreningens medlemmer – f.eks. Peter Olesen – som har en stemme, der lyttes til, burde føle et kald til at ytre sig, hvor mange læser og lytter til deres ord.
  Venlig hilsen
  Ove Steen Smidt, Rødovre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *