Modtager af Stilhedsprisen 2018: Rødovre Centrum

Rødovre Centrum modtager Stilhedsprisen 2018 for deres stilleområder og for blandt andet ikke at spille musik i det offentlige rum i centret. Det er Foreningen Vi elsker stilhed, der igen i år uddeler Stilhedsprisen til en person, et sted eller en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at bidrage til ro og stilhed.

Kandidaterne til prisen nomineres og afgøres af foreningens medlemmer. Blandt de nominerede var blandt andet rådgiver og foredragsholder Bastian Overgaard, der faciliterer strategisk stilhed; caféer, der har slukket for baggrundsmusikken eller lydisoleret med æggebakker; Electrolux, der har opfundet en støjsvag støvsuger og Østerhåb Kirke, der undlader at ringe dagligt med kirkeklokkerne af hensyn til naboerne.
Se alle nominerede her

Stilleområder og dæmpet musik
Rødovre Centrum blev nomineret for ikke at spille musik på de offentlige arealer i centret og for de mange butikker, der spiller dæmpet eller slet ingen musik. Og stilleområder er faktisk noget, centret helt bevidst har prioriteret.
”Vi er da meget beærede over at vinde. Vi har et decideret “stilleområde”, hvor man kan sidde på en bænk og nyde udsynet til et vand-ur, hvor et stort pendul lige så stille bevæger sig fra side til side – og uden at uret i øvrigt slår! Området er lavet nærmest som en “gryde”, afsondret fra gadestrøget og fyldt med en masse flotte blomster. Dem har vi en hel del af både inde og ude,” siger Jesper Andreasen, der er administrerende direktør i Rødovre Centrum.
”Derudover har vi en bevidst politik om ikke at tillade, at man som kunde kontaktes af sælgende folk, f.eks. med smagsprøver i fællesarealerne eller nogen, det råber kunderne an i butikskanten. Man skal have lov til at gå i fred og ro i Rødovre Centrum,” fortæller Jesper Andreasen.

En del af en større tendens
At Rødovre Centrum blev stemt ind på en førsteplads er ikke overraskende for foreningens formand Camilla Lærke Lærkesen.
”Det ligger meget fint i tråd med den tendens, jeg oplever blandt medlemmerne. Flere og flere henvender sig til foreningen for at spørge, om vi ikke vil sætte fokus på den efterhånden ret høje baggrundsmusik, de oplever i storcentre, butikker, caféer og busser. Det er blevet svært at finde steder i det offentlige rum, hvor der bare er stille. Jeg er rigtig glad for, at Rødovre Centrum modtager denne anerkendelse for deres initiativ,” siger Camilla Lærkesen.

Se omtale af Stilhedprisen 2018 her:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/vaertshus-bejler-til-pris-for-stilhed/7054449

https://www.rnn.dk/2018/03/kaemper-med-oe-og-faerge-om-tavshedspris/

https://www.jv.dk/esbjerg/Mandoe-er-indstillet-til-Stilhedsprisen/artikel/2586949

https://amtsavisen.dk/randers/Cafe-i-spil-til-stilhedspris/artikel/378291

Se flere billeder fra overrækkelsen af Stilhedsprisen 2018: