Nyhedsbrev 29.6.2015

Nyhedsbrev for Foreningen Vi Elsker Stilhed  29.6.2015

Kære medlemmer

Nogle af jer har nok studset over, at der i et stykke tid har været meget stille omkring vores forening ”Vi Elsker Stilhed”.

Foreningen er på ingen måde død. Men har blot ligget lidt i dvale. Måske er det stilheden før stormen.  Der er stadig meget behov for en forening som vores, og der har været en konstant tilstrømning af nye medlemmer.  Vi er nu mere end 1000 medlemmer.

Eksempler på kommentarer når folk melder sig ind:

”Fantastisk..at opdage at jeg faktisk ikke er den eneste der har det sådan med støj og larm alle vegne! Det er en stor stressfaktor i mit liv. Jeg vil gerne meldes ind og støtte foreningen, da jeg i særdeleshed elsker stilhed og efterhånden er nødsaget til at have ørepropper med overalt 🙂  ”

”Hej Stilheds-elskere….Jeg synes bare, at den her fantastiske forening er så uimodståelig, at jeg simpelthen må melde mig ind med det samme.”

 

”Jeg hørte interviewet med jer i radioen i går – og tænkte straks “Det er lige netop det jeg går ind for”.”

 

”Da jeg efterhånden er blevet godt “træt”, eller rettere irriteret over ufrivilligt at skulle døje med menneskeskabt larm (måske som en del af vækstens hellige navn), vil jeg straks være medlem.

 

Organisatoriske udfordringer

Vi har haft nogle store organisatoriske udfordringer. Ved sidste generalforsamling blev der kun valgt 3 bestyrelsesmedlemmer. Et bestyrelsesmedlem gik ud af bestyrelsen kort tid efter generalforsamlingen, og et andet bestyrelsesmedlem meldte fra senere.  Der har været opfordringer til at nye kræfter kunne melde sig til bestyrelsen, både i velkomstbreve og på hjemmesiden. Mange har meldt deres interesse, men ingen har været klar til direkte at indgå i bestyrelsen. Så foreningen har rent organisatorisk kørt på vågeblus.  Men rundt omkring i landet er der en masse lokale initiativer, som arbejder i samme retning som vores forening. (Se f.eks. de nominerede til Stilhedsprisen på hjemmesiden.)

Der er helt klart  behov for en forening der kan samle, koordinere og informere. Derfor kommer der forhåbentligt en masse friske nye kræfter ind i den kommende bestyrelse til næste generalforsamling, som foregår lørdag d. 29. august 2015 kl. 13 i Århus.

 

Noget positivt er der dog sket

Vi har fået en ny hjemmeside. www.vielskerstilhed.dk

Der har været et flot interview med Thulla Birgitsdottir i P 1.  http://castroller.com/podcasts/Radioklassikeren/3877259?start=undefined

Jeg har medvirket i Romerriget i radio 24 -7, hvor Knud Romer lavede en spændende udsendelse om stilhed og støj, hvor vores forening blev nævnt og inddraget. http://www.radio24syv.dk/programmer/romerriget/9333230/romerriget-uge-6-2014/

Netværket på P1 sender udsendelse om støj og stilhed, hvor vi medvirker. http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/netvaerket-stoej-og-stilhed#!/

Der er en konstant tilstrømning af nye medlemmer. Vi er nu langt over 1000 medlemmer.

Ilse Sand, som var initiativtager til foreningen, bakker op omkring at få sparket nyt liv i foreningen.